Category

2 dingen om te overwegen bij het gebruik van expliciete instructie

hoe we instructies en informatie aan studenten geven wanneer ze nieuwe of complexe informatie leren, speelt een sleutelrol in hun leren. Is het beter om een ​​”gids aan de zijkant” te zijn, of moeten leraren centraal staan ​​en expliciete instructie geven? Is het zelfs mogelijk om een ​​kort eenvoudig antwoord op deze vraag te hebben, of moeten een reeks factoren worden overwogen?

We hebben enkele fascinerende studies onderzocht en hebben een aantal belangrijke factoren geïdentificeerd die het overwegen waard zijn …

Boek The Science of Learning Teacher Workshop

Expliciete instructie versus onderzoek gebaseerd leren

Expliciete instructie is wanneer een leraar duidelijke, specifieke instructies geeft aan studenten over het voltooien van een taak of een opdracht. Onderzoek suggereert dat het geven van expliciete instructies van studenten een zeer effectieve onderwijstrategie is die het leren en begrijpen van studenten kan verbeteren (zozeer zelfs dat een recente studie getiteld was “De dramatische impact van expliciete instructie op het leren lezen in een nieuw schrijfsysteem”).

Het wordt meestal gezien in tegenstelling tot op onderzoek gebaseerd leren. Voorstanders van op onderzoek gebaseerd leren wijzen soms op hoe sommige van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de mensheid zijn gekomen als gevolg van onderzoek/minimale begeleiding-denk dat Newton de zwaartekracht ontdekte toen hij een appel zag vallen uit een boom, of eureka van Archimedes in het moment bad. Helaas, dit soort aanpak: a) kost veel tijd (het kostte honderden jaren voordat de mensheid wachten tot ze hun ontdekkingen doen) en b) ze waren waarschijnlijk geniale uitbijters.

Het onderzoek ter ondersteuning van expliciete instructie

In één onderzoek moesten studenten bijvoorbeeld wetenschappelijke experimenten maken waaruit een oorzaak en gevolg relatie kon worden vastgesteld. Onderzoekers vergeleken expliciete instructie met het leren van ontdekken. Ze ontdekten dat studenten aanzienlijk meer leerden toen ze expliciete instructie kregen in vergelijking met toen ze deelnamen aan het leren van ontdekkingen.

Ander onderzoek heeft ook het idee ondersteund dat expliciete instructie effectiever is dan het leren van ontdekkingen. Eén studie suggereert dat wanneer studenten uitgewerkte voorbeelden kregen, een vorm van expliciete instructie, ze beter presteerden op wiskunde -tests na het voltooien van minder praktijkproblemen. Ze voltooiden ook de test sneller, met minder fouten en met minder begeleiding van hun leraar.

Een andere studie suggereert dat wanneer rechtenstudenten proceswerkbladen kregen met een geoptimaliseerd aantal stappen om een ​​pleidooi te bereiden, ze beter presteerden dan studenten die geen werkblad hebben ontvangen.

Over het algemeen heeft onderzoek consequent geconstateerd dat expliciete instructie een uiterst effectieve onderwijstrategie is om het leren van studenten over een breed scala van onderwerpen en onderwerpen te verbeteren.

2 dingen om te overwegen met expliciete instructie

Ondanks de werkzaamheid van expliciete instructie, is er zoals altijd context en nuance om te overwegen. Twee gebieden zijn het overwegen waard:

Het niveau van de leerling

Het eerste wat u moet overwegen bij het gebruik van expliciete instructie is het niveau van de leerling. Het omkeringseffect van de competentie is gebaseerd op het idee dat beginners niet op dezelfde manier leren als experts. Voor beginners kan het leren van nieuwe informatie zeer intimiderend en soms overweldigend zijn, omdat ze niet hun eigen sterk ontwikkelde schema’s hebben om op te vertrouwen.

Om deze reden moeten beginners zich ondersteund voelen in de klas, zodat ze niet in cognitieve overbelasting FC Porto Thuisshirt gaan wanneer ze proberen nieuwe concepten en onderwerpen te begrijpen. Een manier om dit te waarborgen is door beginners expliciete instructies te geven, met onderzoek dat suggereert dat dit het leren drastisch kan verbeteren.

Aan de andere kant hebben experts op schema gebaseerde kennis, die hen begeleidt door taken met minder behoefte aan externe ondersteuning. Als ze hierover expliciete instructie krijgen, is er een overlap van informatie tussen de eigen persoonlijke schema’s en ervaringen van de experts en de expliciete instructie. Extra werkgeheugenbronnen zijn vereist om de beste informatie te ontcijferen die moet worden gebruikt, wat kan leiden tot cognitieve overbelasting en het leerproces kan vertragen.

Vrij contra -intuïtief betekent dit dat de beste manier om deskundige onafhankelijke leerlingen te ontwikkelen, niet is om Nederlands Voetbalelftal Thuisshirt studenten meer onafhankelijke taken te geven. In plaats daarvan is het misschien beter om ze zeer expliciete instructie te geven, en vervolgens na verloop van tijd de ondersteuning geleidelijk vervagen naarmate hun competentie zich ontwikkelt. Dus om experts te ontwikkelen, lijkt het erop dat we niet alleen onze studenten “denken als een expert” moeten hebben.

Het type taak

Een recent artikel gaf studenten op om items Urawa Red Diamonds Thuisshirt mentaal in categorieën te sorteren, met behulp van een van de twee verschillende soorten taken:

Op regel gebaseerde taken-Dit zijn eenvoudige en logische taken. Alle blauwe vormen moeten bijvoorbeeld in groep 1 worden geplaatst, alle rode vormen in groep 2 en alle gele vormen in groep 3.

Informatie-integratietaken-Dit zijn complexere taken die verschillende soorten informatie tegelijk moeten integreren, zoals het leren van een taal.

Studenten in elk van deze twee Gnull

Related Posts

KSS begint een partnerschap met ontwerpers van Baltic Sport Village

Baltic Sport Group, de samenwerkingspartner van Riga Football Club Everton FC Thuisshirt (Riga FC SIA) en ontwerper van het Baltische sportdorp – een baan in de sportfaciliteiten in…

Lincoln City kondigt Matchday Catering Tender

English Football League (EFL) Skybet League Two Side, Lincoln City Football Club aan, heeft Feyenoord Thuisshirt het begin van een aanbestedingsproces onthuld om een matchday cateringpartner voor het…

Golf Podcast: pregame routines om de mentale voorbereiding te verbeteren

Dr. Patrick Cohn, Golf Psychology Expert en auteur van het CD -programma “Golfer’s Mental Edge”, leert amateur om professionele golfers te excursie -professionele golfers hoe ze hun mentale…

Tennis Podcast: tennisouders met hoge verwachtingen

Hoge verwachtingen bij jonge tennisspelers Welkom bij sessienummer negenenvijftig van de podcast van de tennispsychologie. Dr. Patrick Cohn bij Sports Psychology for Tennis, is een mentaal spel van…

Harten Installeer nieuwe state-of-the-art pitch

Hart van Midlothian FC ontmoette kampioen Celtic voor het eerst op hun nieuwe ultramoderne hybride pitch in Tynecastle Park afgelopen weekend, in hun opening thuiswedstrijd van het SPFL…

Hoe Olympische kampioenen veerkracht ontwikkelen (en hoe u ook kunt)

Het Olympisch motto ‘Citius, Altius, Fortius’ of ‘sneller, hoger, sterker’ verwijst naar de psychologie FC Tokyo Thuisshirt die nodig is om een Olympisch kampioen te zijn. Na Londen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.