Category

Hoe Olympische kampioenen veerkracht ontwikkelen (en hoe u ook kunt)

Het Olympisch motto ‘Citius, Altius, Fortius’ of ‘sneller, hoger, sterker’ verwijst naar de psychologie FC Tokyo Thuisshirt die nodig is om een Olympisch kampioen te zijn. Na Londen 2012 analyseerden we de kloof tussen gouden en zilveren medaillewinnaars in elk evenement. De resultaten? Het gemiddelde verschil tussen de eerste en tweede plaats was minder dan 1% verschil.

Boek veerkracht en zelfregulering Workshop

Dus wat maakt een Olympisch kampioen succesvol? Onderzoekers hebben ontdekt dat Olympische gouden medaillewinnaars geloven dat hun veerkracht een sleutelrol speelt in hun succes. Calvin Coolidge, de 30e president van de Verenigde Staten van Amerika, merkte ooit op dat ‘niets in deze wereld de plaats van persistentie kan innemen. talent zal niet; Niets komt vaker voor dan niet -succesvolle mannen met talent. Genius zal niet; Onbewerkte genie is bijna een spreekwoord. Onderwijs zal niet; De wereld zit vol met opgeleide vervallen. Doorzettingsvermogen en vastberadenheid alleen zijn almachtig ”.

De geïnterviewde Olympische kampioenen zeiden dat deze winnende veerkracht van de gouden medaille zich in de loop van de tijd ontwikkelde. Dus hoe hebben ze hun veerkracht ontwikkeld (en hoe je de jouwe ook kunt stimuleren):

Olympische veerkracht

Bekijk uw beslissingen als actieve keuzes, geen offers – dit helpt een hoog gevoel van controle over de situatie te behouden, iets waar de hersenen naar hunkert. Als u uw beslissingen als offers beschouwt, zult u zich altijd concentreren op wat u hebt opgegeven. Door ze als actieve keuzes te zien, richt je je meer op wat je moet doen en wat je moet winnen door het te doen.

Zie Ajax Thuisshirt tegenslagen als kansen voor groei – falen, teleurstellingen en tegenslagen zijn in een bepaald stadium onvermijdelijk. Onderzoek suggereert zelfs dat ze een essentieel onderdeel van het proces zijn. De uitdaging is niet om nooit te falen, maar leren hoe ze beter kunnen falen. Dit kan worden gedaan door jezelf eenvoudige vragen te stellen, zoals ‘wat zou ik de volgende keer anders kunnen doen’ en ‘wat heb ik geleerd’? Andere strategieën die iemand helpen om beter te falen, zijn om actief feedback te zoeken, veel voorkomende fouten te vermijden wanneer u dit aanvraagt en vervolgens niet defensief te worden bij het ontvangen van het.

Ontwikkel een positieve persoonlijkheid – dit omvat openstaan voor nieuwe ervaringen, optimistisch, concurrerend en gewetensvol zijn. Een ander belangrijk onderdeel hiervan was proactief zijn en niet wachten tot dingen gebeuren in de hoop dat ze op je schoot vallen.

Gebruik de ondersteuning die voor u beschikbaar is – het zoeken naar hulp is het kenmerk van een veerkrachtige artiest. Dit is gebleken als een stressbuffer en het verbeteren van coping, evenals het verbeteren van de stemming. Dit is de reden waarom de NHS mensen aansporen om contact te maken met anderen om hun welzijn te verbeteren. Zoals dichter uit de 17e eeuw John Donne ooit zei: “Geen man is een eiland”. Hoe meer we onszelf isoleren, hoe meer we over slechte beslissingen broeden die onze stress en frustratie verhogen.

Niet alleen om hulp vragen je je beter voelt, maar het kan je ook helpen beter te presteren. In een studie van meer dan 300 mensen hebben onderzoekers ontdekt dat het hebben van diepe en betekenisvolle relaties met de mensen met wie je werkt, de prestaties verbetert. Ze ontdekten dat collega’s met goede persoonlijke relaties meer vertrouwen, steun en trots hadden op hun werk. Zoals de Nobelprijswinnaar Al Gore in zijn acceptatietoespraak zei: ‘Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt gaan, ga dan samen. ”

Wat is jouw waarom – Olympische kampioenen ontwikkelden hun veerkracht door te identificeren wat hun motivatie om te slagen was. Dit zou Sevilla FC Thuisshirt kunnen zijn om hun familie trots te maken, iets te bereiken dat niemand ooit eerder heeft gedaan of de zoektocht naar wereld nummer één. Als je kunt identificeren waarom je je doel probeert te bereiken, zal dit je motivatie en vastberadenheid helpen vergroten, vooral als je een tegenslag hebt of je doel ver weg lijkt.

Kan dit op het werk worden toegepast?

Kunnen we deze geleerde lessen op de sport toepassen op de werkplek? Absoluut. Dezelfde onderzoekers die Olympische kampioenen onderzochten, bestudeerden ook de veerkracht van andere hoge prestaties, waaronder succesvolle mensen van sport, bedrijven, wetshandhaving, geneeskunde, media, onderwijs en politiek. Ze ontdekten dat veel van de bovenstaande strategieën consequent werden genoemd als manieren waarop deze mensen veerkracht ontwikkelden.

Studies hebben aangetoond dat veel werkgebaseerde programma’s werknemers hebben geholpen hun veerkracht te ontwikkelen. Uit de auteurs van een van de grootste beoordelingen hierover bleek dat ‘veerkrachttraining de persoonlijke veerkracht kan verbeteren en een nuttig middel is om geestelijke gezondheid en subjectief welzijn bij werknemers te ontwikkelen’. Terwijl we een tijdperk van economische onzekerheid aangaan, kan deze veerkracht belangrijker dan ooit zijn. Door beslissingen als actieve keuzes te beschouwen, beter te falen, ondersteuning om u heen te gebruiken en een duidelijk gevoel van doel te hebben, kunt u ook Olympische veerkracht ontwikkelen.

Related Posts

KSS begint een partnerschap met ontwerpers van Baltic Sport Village

Baltic Sport Group, de samenwerkingspartner van Riga Football Club Everton FC Thuisshirt (Riga FC SIA) en ontwerper van het Baltische sportdorp – een baan in de sportfaciliteiten in…

Lincoln City kondigt Matchday Catering Tender

English Football League (EFL) Skybet League Two Side, Lincoln City Football Club aan, heeft Feyenoord Thuisshirt het begin van een aanbestedingsproces onthuld om een matchday cateringpartner voor het…

Golf Podcast: pregame routines om de mentale voorbereiding te verbeteren

Dr. Patrick Cohn, Golf Psychology Expert en auteur van het CD -programma “Golfer’s Mental Edge”, leert amateur om professionele golfers te excursie -professionele golfers hoe ze hun mentale…

Tennis Podcast: tennisouders met hoge verwachtingen

Hoge verwachtingen bij jonge tennisspelers Welkom bij sessienummer negenenvijftig van de podcast van de tennispsychologie. Dr. Patrick Cohn bij Sports Psychology for Tennis, is een mentaal spel van…

Harten Installeer nieuwe state-of-the-art pitch

Hart van Midlothian FC ontmoette kampioen Celtic voor het eerst op hun nieuwe ultramoderne hybride pitch in Tynecastle Park afgelopen weekend, in hun opening thuiswedstrijd van het SPFL…

Tennis Podcast: neem je agressieve methode naar matches

precies hoe kun je je methodespel naar matches brengen? Mental Game Expert, Dr. Cohn beantwoordt een zorg van een sportouder over zijn kind dat extreem goed speelt in…

Leave a Reply

Your email address will not be published.