Uncategorized

Interview met Ron Alexander, directeur-generaal-Department of Sport and Entertainment en co-voorzitter van het Perth Stadium Steering Committee

In dit nieuwste interview in de industrie bespreekt Katie McIntyre het nieuwe Perth Stadium-project met Ron Alexander, directeur-Afdeling-Afdeling van sport en entertainment en co-voorzitter van het stuurcomité van Perth Stadium; Het Department of Sport and Entertainment is het klantenbureau voor het Perth Stadium -project.

Wat waren de belangrijkste factoren voor het nieuwe Perth Stadium?
Een hoofd van de overheid Major Stadia Taskforce heeft in 2007 een rapport uitgegeven waarin werd vastgesteld dat de bestaande cricket- en AFL-stadia van West-Australië niet langer aan de behoeften van hun respectieve sporten of advocaten voldeed plus de respectieve locaties lagen in de maanden buiten het seizoen.

De taskforce identificeerde ook dat West -Australië een duidelijk nadeel had bij het concurreren tegen andere steden om grote internationale en nationale evenementen te organiseren en de kosten om bestaande stadia te upgraden waren niet levensvatbaar. Het resultaat van dit uitgebreide onderzoek was de aanbeveling voor de deelstaatregering om een nieuw multifunctioneel stadion van 60.000 zitplaatsen te bouwen-Perth Stadium.

Het projectteam erkende negen gebruikersgroepen, die tijdens het planningsproces werden geraadpleegd, om de essentiële ambities voor het project te identificeren dat ervoor zorgt dat het stadion een aanwinst is waar alle West -Australiërs blij mee zijn.

De belanghebbenden erkenden dat het stadion de verschillende cultuur en geschiedenis van Perth zou moeten weerspiegelen en vooral de noodzaak om fans op de eerste plaats te zetten in de planning en levering van het stadion. Als gevolg van dit overleg werden vijf ambities voor het project overeengekomen:

Richt zich voor de fans die het stadion gebruiken door een “fan-first” -methode te nemen om te plannen en te ontwerpen om een uitzonderlijke evenementensfeer te creëren

Perth Stadium zal het schiereiland Burswood transformeren en een spectaculaire toegangspoort tot de stad creëren

Samen met andere belangrijke ontwikkelingsbanen in Perth, zal Perth Stadium de geloofwaardigheid van Perth als bestemming van wereldklasse verbeteren

De ventilatorervaring zal worden verbeterd door het aanbieden van een verbeterd en geïntegreerd openbaar transfersysteem dat upgrades naar weg-, spoor-, bus- en voetgangersdiensten omvat om maximaal gebruik van openbare overdracht mogelijk te maken

Projectbeheer voor het stadion zal zich richten op geluidsplanning en sterk contractbeheer om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bereiken en een stadion van wereldklasse op tijd en binnen het geautoriseerde budget te leveren

Hoe ben je begonnen met het kiezen van het beste ontwerp- en bouwteam om het project te leveren?
Het Perth Stadium -projectteam heeft in 2011 een jaar van planning uitgevoerd, waarbij een benchmarking -onderzoek naar Stadia zowel in het binnenland als internationaal, waaronder MetLife Stadium, de Dallas Cowboys en Yankee Stadiums betrokken was, naast alle grote stadia in Australië.

Het projectdefinitieplan werd vervolgens erkend, bestaande uit een masterplan, een tweetrapige inkoopstrategie, een tijdsprogramma om het stadion te leveren op basis van de doeldatum, een kostenplan en een governance-structuur voor de ontwerp- en bouwfase en de operationele fase.

Het ontwerp-, build-, financierings- en onderhoud (DBFM) inkoopmodel dat voor het project is geselecteerd, werd beschouwd als de structuur die velen waar velen waarschijnlijk waarde zouden maximaliseren voor de West-Australische staatsregering en belastingbetaler, en de projectambities te leveren. Het model wordt goed begrepen door de markt, bood concurrerende reacties en prijzen plus een robuust onderhoudsprogramma gedurende een 25-jarige operationele periode.

Na een uitgebreid overleg met de negen gebruikersgroepen van het project, werd het verzoek om voorsteldocumentatie erkend en uitgegeven aan de markt.

In april 2013 werden drie consortia genomineerd om het Perth Stadium en het omliggende stadionpark te ontwerpen, te bouwen, te bouwen, te financieren en te onderhouden.

Na het zeven maanden durende interactieve aanbestedingsproces, een rigoureus beoordelingsproces en een onderhandelingsfase van drie maanden, werd het Westadium Consortium geselecteerd als de succesvolle bieder voor het DBFM-contract met hun ontwerp onthuld in juli 2014.

Het ontwerp van Westadium voldeed met succes aan de vereisten van de staat voor een multifunctioneel stadion van wereldklasse binnen een park in de park en deed dit met een unieke West-Australische focus.

Perth Stadium en Sports Precinct & Swan River voetgangersbrug: ontwerp, inkoop en bouw van het Perth Stadium en het omliggende Stadium Park is 75% compleet en op schema om te openen voor de start van het AFL -seizoen 2018.

Zoals je al zei, is het nieuwe Perth Stadium beschreven als een innovatieve ‘fans first’ ontwerp en -benadering. Kun je ons hier veel meer over vertellen?
Het ontwerp van het Perth Stadium en het omliggende Stadium Park is een bewijs van het langdurige ambitie van het creëren van een locatie ‘fans eerste’ locatie.

Tijdens de plannings- en ontwerpfase was de prioriteit om de behoeften van de fans op de eerste plaats te stellen en de ontwikkeling van de gebruikersgroep van de sportfans begin 2013 is hier een bewijs van. THirty West Australian -fans, die een breed scala aan demografie en sport dekken, werden geselecteerd uit een veld van 450 aanvragers om lid van de gebruikersgroep te zijn om voortdurende begeleiding te bieden met betrekking tot de fanervaring tijdens evenementen.

Met behulp van hun ervaringen van het bijwonen van evenementen in andere stadions, benadrukte de groep de noodzaak van bredere concourses, een groter aantal voedsel- en drinkgelegenheden en toiletten om wachtrijen en wachttijden, bekerhouders in stoelen te verminderen en een consistente verbinding met het veld van spelen – die allemaal zijn verstrekt in het ontwerp van het Perth Stadium. Ze gaven ook feedback over de openbare transferservice en hun visie op het park dat het stadion omringt.

Het Perth Stadium Project -team heeft ook overleg met een gebruikersgroep voor toegang en inclusie, waaronder personen die hogere niveaus van universele toegang (IRUA) nodig hebben. De begeleiding van deze groep heeft ervoor gezorgd dat Perth Stadium een van de beste in Australië zal zijn voor fans met een beperking en/of speciale toegangseisen. bepaalde IRUA -functies zijn onder meer:

Rolstoelposities op alle niveaus met flexibele stoelen voor verzorgers en gasten, die groepen van alle soorten omvatten

De opname van meer dan 70 universele toegankelijke toiletten (UAT) over alle vijf niveaus van het stadion, plus drie wijzigende plaatsen toiletten – de eerste locatie in Australië die veel meer dan één heeft

Negen keer veel meer permanente acrod baaien dan vereist (2013 National Construction Code)

360-graden circulatie op algemene toelatingsniveaus

De andere zeven gebruikersgroepen werden erkend met agenten van alle grote sportcodes, hulpdiensten, media, stadionactiviteiten en evenementenpersoneel. Iedereen heeft voortdurende richtlijnen geboden voor bepaalde operationele vereisten voor Perth Stadium en het omliggende stadionpark.

Het herkennen van Aboriginal erfgoed en het culturele belang van de site is ook erg belangrijk geweest. De WHADJUK SC Braga Thuisshirt Working Party was het belangrijkste punt van contactpersoon met de lokale Noongar -gemeenschap; Hun rol was om input te bieden in essentiële ontwerpelementen zoals de Swan River voetgangersbrug en het Precinct Public Art Program.

Kun je onze lezers een update aanbieden over hoe het project vordert?

Ontwerp, inkoop en bouw van het Perth Stadium en het omliggende Stadium Park is 75% compleet en op schema om te openen voor de start van het Australian Richtlijnen van Australian Richtlijnen Football League (AFL).

Er zijn momenteel ongeveer 1.000 werknemers op de site, die naar verwachting de komende maanden meer dan 1200 zullen overtreffen. De driejarige bouwperiode zal veel meer Stade Rennais FC Thuisshirt dan 5.800 werknemers omvatten.

De constructie van het stadion vordert goed, met 100% staal om het geïnstalleerde stadionframe te maken, alle 50 daksysteemspanten opgericht en de belangrijkste stoffen van het daksysteem geïnstalleerd.

De installatie van de geanodiseerde aluminiumgevel van het stadion is 99% compleet en is bijna voltooid aan het oostelijke uiteinde. Meer dan de helft van de stadionstoelen is bevestigd aan de betonnen zitplatforms en zijn in plastic gewikkeld om te garanderen dat ze zijn beveiligd tot de opening in 2018.

Site Works zijn goed onderweg om het speeloppervlak voor te bereiden op de uitrol van de grasmat. Drainage, irrigatiesystemen, leidingen en andere ondergrondse apparatuur worden momenteel geïnstalleerd, die medio 2017 zullen worden voltooid en vervolgens zal de turfinstallatie beginnen.

17.000 m2 gestabiliseerd natuurlijke grasken zal medio 2017 worden geïnstalleerd in Perth Stadium, dat een natuurlijke bankgras combineert gemengd met rogge en kunstmatig gras. Deze combinatie biedt uitzonderlijke stabiliteit, veerkracht en een plat speeloppervlak.

De bouw van het Rail-station van Perth Stadium is 90% voltooid en op schema dat eind 2017 moet worden voltooid voorafgaand aan een uitgebreide commissie en testfase.

De Swan River voetgangersbrug werken is 40% compleet en eenmaal compleet verbindt East Perth met het schiereiland Burswood.

Welke heldproducten, oplossingen en/of inspanningen gaat u in het nieuwe stadion gebruiken?
Building Information Modellering (BIM) is een voordelig hulpmiddel geweest voor de ontwerp- en bouwfase van het project en zal helpen bij het lopende onderhoud.

Het project zal een van de eersten in Australië zijn die wordt verstrekt op niveau van ontwikkeling (LOD) 500, hetgeen een compleet as-built BIM-model van het stadion impliceert, zal eind 2017 worden overgedragen aan het facilitaire managementteam .

BIM heeft zijn voordelen al aangetoond in de ontwerp- en bouwfase, met botsingdetectie, ontwerpbeoordelingen en winkeltekeningevaluaties die binnen het model zijn uitgevoerd. Dit proces stelde het projectteam in staat om problemen in 3D duidelijk te zien en op te lossen voordat de bouw begon.

Vanuit een stakeholderperspectief stelde BIM het projectteam in staat om voorgestelde videocamera -positionering te delen met de media -gebruikersgroep om mogelijke problemen met de zichtlijn te identificeren – ruim voor de opening van het stadion.

Belangrijk is dat de gebruikersgroep van sportfans ook B heeftIn staat om ‘vrijwel te reizen’ van openbare overdrachtshubs rond het stadion, via de kaartjespoorten en in bepaalde delen van het stadion, waardoor potentiële problemen en verbeteringen kunnen worden geïdentificeerd.

Het state-of-the-art BIM-model stelt het hele project in staat om te communiceren en te Manchester City Thuisshirt werken vanuit een enkel informatiepunt, waardoor efficiëntie in bouw en activiteiten wordt gemaximaliseerd.

Met betrekking tot het stadion zelf zal Perth Stadium het breedste scala aan zitopties hebben voor fans van algemene toegang tot top -end premium -producten en zal het Australië’s eerste doel ontwikkelde kleedkamer en coachesruimte omvatten, evenals conventionele premium (bedrijf) suites. ‘

De kleedkamer biedt een aparte ventilatorervaring op pitchniveau. Met de mogelijkheid om het thuisteam te bekijken, bekijk je het spel op hetzelfde niveau als de spelers en bekijk je de mediaconferentie na de wedstrijd. Dit zal echt een fantastische ervaring zijn voor elke toegewijde fan.

De coachesruimte bevindt zich in het midden van de noordelijke vleugel van niveau drie, geflankeerd door de dozen van de twee thuisteamcoaches en biedt een duidelijke ervaring voor 60 fanatieke fans. Afhankelijk van de bereidheid van de coach, kan geluid worden geprojecteerd vanuit de koets van de coaches in de coachesruimte, waardoor klanten een ongeëvenaard inzicht krijgen in de wedstrijd en de tactiek die de coaches gebruiken.

Er zijn 95 premium suites aan beide zijden van het stadion op niveaus drie en vier en voor de fans die een speciale ‘begane grond’ -ervaring willen, zijn er nog eens zes suites op evenementenniveau, het beste naast de kleedkamer.

Een multifunctionele functiecentrum, genaamd de Riverview Room, bevindt zich in het stadion op niveau drie en is ontwikkeld om uitzicht over de Swan-rivier naar de Perth CBD te bieden. In totaal kunnen drie Riverview -kamers afzonderlijk of gecombineerd werken, waardoor 500 mensen in elk, 1.000 klanten in twee kamers of in totaal 1500 mensen in één gekoppelde ruimte worden aangebracht.

Er zijn ook verschillende clublounges en premium terrassen, plus een a la carte en een buffetrestaurant, gelegen naast de westelijke ingang, die een bestemming bieden voor zowel pre- als na het spel, evenals op niet-event dagen.

De opname van geavanceerde stadiontechnologie die geschikt is voor toekomstige trends is ook een essentieel initiatief voor het project.

Perth Stadium omvat wifi-toegang over alle delen van het stadion, twee 340m2 enorme videoschermen-de grootste stadionschermen op het zuidelijk halfrond en 1.000 tv-schermen in het hele stadion-dus fans missen geen van de van de van de van de van de fans actie. De inkoop van deze items werd uitgesteld tot 2016 om te garanderen dat het stadion de meest geavanceerde technologie bevat wanneer het begin 2018 wordt geopend.

Welke rol zal duurzaamheid/groene problemen spelen in het nieuwe stadion?
Perth Stadium is geregistreerd voor een ‘Green Star-Design & As Built’ rating, gericht op een 4-sterren Green Star-beoordeling.

Een Green Star -project is er een dat is gecertificeerd onder het Green Star Rating System van de Green Building Council of Australia (GBCA) voor zijn verminderde milieu -impact.

Om deze certificering te bereiken, zijn verschillende milieuoverwegingen in het stadionontwerp overwogen.

Het lichtgewicht stof dat wordt gebruikt voor het daksysteem van het stadion omvat niet alleen 85% van de stoelen, het meeste van elk ‘open’ stadion in Australië, maar ventileert ook het stadion, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

15.000 LED -lichten zullen in het hele stadion en het omliggende stadionpark worden gebruikt om het energieverbruik te minimaliseren.

Het behoud van bestaande vegetatie plus het planten van watergewijze lokale flora biedt wind- en schaduwbescherming, geïnspireerd door de inheemse zes seizoenen.

De openbare overdrachtstechniek van de staatsoverheid zal ook de impact op het milieu verminderen met spoorweg-, bus- en voetgangersoplossingen die in staat zijn om 83% van een capaciteitsmenigte (60.000) veilig en efficiënt over te dragen binnen een uur na een evenementafwerking.

Het extra 600 fietsenrekken en het padnetwerk rond het stadionpark zullen flexibiliteit bieden en aanmoedigen

Leave a Reply

Your email address will not be published.